24-12-09

ZVC Balboas Sijsele - ZVC Strubbe 2-2 (pen 4-5)

We begonnen aan ons 2de bekerduel met dezelfde 8 die vorige vrijdag tegen de Dino's wonnen. Gianni, Steve, Kjell, Glenn, Smetje, Anthony, Jeroen en Dries waren de spelers die het moesten doen in de derby.

De eerste 10 minuten waren bijna volledig paars gekleurd en Gianni kwam een paar keer uitstekend tussen zodat de 0 op het bord bleef. De volgende 10 minuten was het dan onze beurt, de bezoekende doelman kon eerst nog een paar keer goed tussenkomen maar moest zich toch gewonnen geven na een mooie aanval door het centrum, de assist kwam van Dries en Anthony werkte beheerst af. Ze kwamen terug in de wedstrijd na een vreemde poging van Jeroen, ze kregen de bal in de voeten en speelde vervolgens de counter goed uit, 1-1 was ook de ruststand.

In de 2de helft trokken we elk op zen beurt in de aanval. We kwamen opnieuw op voorsprong nadat Anthony met een lage knal de doelman een 2de keer het kijken gaf. Maar na een hele lichte vrije trap kwamen ze al vlug weer langszij. Dan speelde beide ploegen wat op zekerheid, zodat er weinig kansen waren in de slotfase. De beste kans spatte uiteen op de paal na een trap van Kjell. De penaltys moesten beslissing brengen in dit bekerduel.

Dries, Jeroen en Anthony werden bij ons aangeduid. Dries knalde mooi binnen en Gianni kon hun 1ste penalty stoppen. Jeroen scoorde zodat zij moesten scoren. De tegenstander faalde niet. Anthony had pech met zen penalty die op de paal strandde en het werd 2-2.
Daarna was het 1 per 1 tot er iemand faalde. Dries schoot door de benen van de doelman. Zij scoren ook. Jeroen trapte hem ook binnen. maar zij bleven ook koel zodat het ondertussen 4-4 stond in de penalty's. Steve miste vervolgens en zij trapten de bal wel binnen zodat we uit de beker werden geknikkerd.

We speelden een verdienstelijke wedstrijd, maar in de penaly's moeten er iemand winnen. Geen ramp want de competitie blijft voor ons prioriteit.

16:16 Gepost door lauwersj | Commentaren (2) |  Facebook

21-12-09

ZVC Balboas Sijsele - VK Dino's 5-4

Vandaag was onze laatste competitiematch voor nieuwjaar. Meteen ook de Topper !!! Wij de huidige nr 1 had na 13 matchen al 25 punten gesprokkeld. VK Dino's had allemaal hun 11 matchen gewonnen en dus 22 punten en stonden daarmee voorlopig op de 2de plaats. Bij ons was iedereen inzetbaar. Gianni stond opnieuw in doel. Kjell, Jeroen, Dries, Anthony, Steve, Glenn en Smetje waren de andere spelers.

We konden de wedstrijd niet beter beginnen. Na 2 minuten scoorde Jeroen al op vrije trap. De bal ging via de muur in doel. Daarna konden we meteen vlijmscherp counteren maar Jeroen maakte de verkeerde keuze en speelde slecht in. Dit bleek meteen ook een kantelpunt te zijn in 1ste helft. Hun eerste 2 kansen waren meteen raak. Na een slechte inspeelpas werd het zelf 3-1 en even daarvoor hadden ze al het doelkader geraakt. Ook wij hadden inmiddels al een eerste keer de paal geraakt. Dan viel Smetje in, hij kreeg de bal toegespeeld via Glenn en zette de 3-2 rustcijfers op het bord.

Na de rust een heel ander spelbeeld. We hebben ze bij momenten weggespeeld; vooral de eerste 15 minuten waren we goed op dreef. Jeroen zorgde met een vrije trap voor de 3-3. Direct erna werd het zelf 4-3 via Jeroen die een bal van de doelman kon onderscheppen en de bal binnenplaatste. Het publiek ging voor het eerst uit hun dak. Daarna raakten Steve en Jeroen nogmaals het doelkader. Het bevrijdende doelpunt bleef voorlopig uit en Gianni moest sporadisch maar een bal redden. Toen Anthony de bal bij Dries kreeg werd hun lot beslist, die begon aan een mooie solo en schoot met links binnen. De buit leek binnen en toen ook nog 1 van hun verdedigers geel kreeg kwamen we steeds dichter bij de overwinning. Ze probeerden wel nog maar konden pas in de allerlaatste seconde de 5-4 maken.

Op basis van een sterke 2de helft verdienden we de overwinning ook al hadden ze enkele goeie spelers in huis. De voorzitter had ons een etentje beloofd als we aan nieuwjaar eerste stonden. Dus hij mag meteen een datum en locatie zoeken daarvoor. Dank aan de vele supporters !

16:02 Gepost door lauwersj | Commentaren (1) |  Facebook

ZVC Balboas Sijsele - ZVC Den Tijl 10-2

Voor de 2 de keer dit seizoen moesten we het thuis opnemen tegen Den Tijl. De bekerconfrontatie wonnen we met 7-4. We konden rekenen op Nico, Jeroen, Kjell, Steve, Dries, Smetje en Anthony. Maar ook de sint kwam supporteren voor ons.

We Kwamen al snel op een 1-0 voorsprong via Kjell. Maar de bordjes hingen al even vlug weer gelijk. Een bezoekende speler kreeg al vlug geel na enkele kleine overtredingen. Na een groot kwartier kon Dries de 2-1 scoren na een slechte inspeelpas van de doelman kon hij hem mooi omspelen zodat we met 2-1 gingen rusten.

Na de rust drukten we meteen door zodat het in een mum van tijd 5-1 stond. Anthony kon via een solo nr 3 scoren. Dries nam de 4 de goal voor zijn rekening en steve trapte een corner via de verdediger in doel. Daarna begonnen de mooie doelpunten pas, Jeroen speelde in op Dries die al jonglerend de doelman te grazen nam. De bezoekers konden nog milderen tot 6-2 maar vlak erna scoorde anthony na mooi samenspel. Het 8ste en meteen ook het 100ste competitiedoelpunt werd gescoord door Steve na een afstandshot. Even Daarna kreeg ook Steve geel na een lichte fout, onze eerste kaart dit seizoen. Anthony scoorde de 9-2 na een knap hakje en tenslotte legde de Dries de 10-2 eindcijfers vast na een 1-tweetje door de lucht met Jeroen.

De sint was toch tevreden na een iets mindere 1ste maar een goede 2de helft. Hij en zen pieten deelde daarna nog chocolade en picknicken uit. Volgend weekend zijn we vrij en daarna wacht de clash tegen VK Dino's die nog altijd ongeslagen is.

15:07 Gepost door lauwersj | Commentaren (0) |  Facebook